over ons

We leven in superdiverse steden. Toch zien we die realiteit nauwelijks weerspiegeld op het podium of het scherm. Daarom richten Sociaal Fonds Podiumkunsten, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel, Toneelhuis, hetpaleis en Arenberg sinds september 2018 een vooropleiding in: de nieuwe spelers. De gratis vooropleiding wil voor getalenteerde jongeren met ambitie om te acteren of theatermaken een toegang creëren naar de theateropleidingen en de podiumkunstensector.

 

de nieuwe spelers is gericht op jongeren van 16 tot 25 jaar die opgroeien in een grootstedelijke context en die botsen op culturele, financiële of sociale drempels om de stap te zetten naar de podiumkunstensector. We willen hen kennis laten maken met alle aspecten van toneelspelen en mogelijkheden creëren, afgestemd op hun noden en vragen. We zetten in op een aanpak die ervoor zorgt dat de jongeren zichzelf kunnen zijn en groeien in een veilige omgeving. Het uiteindelijke doel is dat ze voldoende bagage krijgen om te gaan voor een toekomst als speler of maker.

de nieuwe spelers wil ook ​de bestaande theateropleidingen bewust maken van een nieuwe generatie met nieuwe invloeden. ​Door doorlopende communicatie met de coördinatoren, docenten en studenten van de theateropleidingen zorgen we voor een duurzame betrokkenheid. 

De uiteindelijke ​ambitie van ​de nieuwe spelers​ is een groeiend platform voor jongeren en de sector, om een gelijkwaardige doorstroming te creëren voor jongeren naar de theateropleidingen en de podiumkunstensector. Op die manier bouwen we aan ​nieuwe perspectieven en vruchtbare voorbeelden. 

wie is wie

Cynthia Schenkels, coördinator

cynthia@denieuwespelers.be - info@denieuwespelers.be03 202 83 34

Raad Van Bestuur

Abbie Boutkabout, Bart Meuleman, Clara Van den Broek, Els De Bodt, Fleur Devlieger, Maarten Bresseleers (voorzitter), Mourad Bekkour

Algemene Vergadering
Aminata Demba, Jana Tricot, Jan Steen, Jarrod Francisco, Kathy Lindekens, Nyiragasigwa Hens


 

georganiseerd door

Sociaal Fonds Podiumkunsten, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel, Toneelhuis, hetpaleis en Arenbergschouwburg.

Met steun van AP Hogeschool. 

© 2018 De Nieuwe Spelers vzw, Antwerpen