de nieuwe spelers vooropleiding

3 oktober tot 15 mei
onder voorbehoud van verdere financiering

(beslissing september 2020)

Wil jij graag acteren of theatermaken en studeren aan één van de theateropleidingen? 

Schrijf je dan in voor de nieuwe spelers vooropleiding. 

Na een kennismakingsgesprek hoor je of je kan deelnemen aan de workshops die plaatsvinden op 26 en 27 september in Antwerpen.  

Deelname aan de workshops is gratis. 

Uit die workshops selecteren we de jongeren die de vooropleiding zullen volgen. 

 

De vooropleiding duurt 9 maanden. Gedurende een 30-tal zaterdagen leer je alles wat je moet weten over acteren, maken, stem, tekst, performance, beweging en ruimte, om met voldoende bagage auditie te kunnen doen bij de theateropleiding van je keuze.

Daarnaast organiseren we ook ontmoetingen met inspirerende actrices, acteurs, theatermakers, regisseurs, en meer. We gaan samen naar voorstellingen kijken en brengen een bezoek aan een filmset. 

Na deze vooropleiding kan je deelnemen aan de toelatingsproeven van de theateropleidingen van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, RITCS Brussel, KASK Gent en/of LUCA Leuven. Je krijgt tijdens de vooropleiding ook een workshop die je laat kennismaken met de cursus, aanpak en het verloop van iedere opleiding. 

Deelname aan de nieuwe spelers vooropleiding is gratis.

 

de nieuwe spelers zomerstage

geen editie in 2020

Je hebt zin om te proeven van theater, maar je bent nog niet zeker van een opleiding? Doe dan mee met deze vierdaagse workshop georganiseerd ism het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en deSingel. Op de laatste dag toon je wat je tijdens de zomerstage hebt geleerd. Onder begeleiding van professionele kunstenaars, leer je (één van) volgende disciplines kennen: 

 

▸ Woordkunst/Spoken Word 

Je eigen tekst schrijven, en die brengen op het podium. Jouw stem vinden, zowel op papier als in een performance.

Van slam en stand up tot korte verhalen en poëzie, jij staat met jouw tekst op de scene.

 

▸ Spelen 

Je krijgt een initiatie acteren. Je leert werken met verschillende teksten, ontdekt hoe je je lichaam kan bewegen in de ruimte en je verbeelding gebruiken. 

 

▸ Muziekperformance/Songwriting 

Je wordt ondergedompeld in muziek. Tijdens deze workshop leer je hoe je muziek kan maken, songteksten schrijven, en hoe je deze brengt op het podium.  

De plaatsen voor de zomerstage zijn beperkt. Je wordt geselecteerd op basis van motivatie. Deelname aan de nieuwe spelers zomerstage kost 

€28 inclusief dagelijkse lunch.

 

Klara maakte een hele mooie reportage over de zomerstage 2018. Luister hier naar het resultaat.  

© 2018 De Nieuwe Spelers vzw, Antwerpen