Saloua Hassani en Faisal Muhammadu in première bij mede-oprichter Toneelhuis

15 december 2022

Saloua Hassani en Faisal Muhammadu zijn onze eerste doorstromers die bij mede-oprichter Toneelhuis op podium staan.

Saloua, opgegroeid in Kessel-Lo, startte in 2018 als één van de eerste jongeren bij de nieuwe spelers. Zij werd ook als eerste toegelaten tot de theateropleiding in LUCA Drama in Leuven en zit nu in haar master. 'Toen ik met de vooropleiding begon, had ik nog nooit een theatervoorstelling gezien, laat staan een toneelstuk gelezen. Ik wilde me gewoon spelenderwijs ontwikkelen.' Begin dit jaar stapte ze recht van de theateropleiding het podium op, verving ze Amara Reta en stond ze samen op de planken met Rashif El Kaoui in de productie 'Een Jihad van Liefde' van Hans Van Cauwenberghe. Het was haar eerste grote opdracht. 

Faisal, geboren in Ghana en nu 7 jaar in België, begon in 2020 bij de nieuwe spelers na een eerste theaterervaring bij KunstZ. 'In het begin was ik enorm verlegen. Na een jaar vooropleiding zag ik een evolutie bij mezelf en was ik comfortabel genoeg om auditie te doen.' 

Samen zijn ze nu te zien in de voorstelling Venus in Libra van theatermaker Jaouad Alloul, nog tot 23 februari 2023 in Toneelhuis en op tournee.
 

Vorige
Vorige

Eerste theatervoorstelling van Audrey Ikirezi met Nana Benz in cultuurhuis c o r s o

Volgende
Volgende

6 nieuwe spelers worden Trappelend Talent